🚀Uitnodiging deelname casusgroepen DigiCampus-GWW

🚀UITNODIGING DEELNAME CASUSGROEPEN DIGICAMPUS-GWW

 
In maartstart DigiCampus-GWW met nieuwe casusgroepen. Vijf teams van overheden en marktpartijen gaan aan de slag met het uitwerken van concrete en gedragen oplossingen voor actuele vraagstukken. Het gaat om casussen met digitaliseringsuitdagingen in de dagelijkse GWW-praktijk, met als doel iedereen in de sector digitaal vaardiger te maken. Daarnaast stimuleren we slim digitaal samenwerken in de keten.

In 2023 is er ook gewerkt aan vijf casussen. Hiervan zijn inmiddels implementatiestappen uitgewerkt, met als doel de ambities in de praktijk te brengen. Dit gebeurt aan de hand van een pilot of bijvoorbeeld door het verankeren in leerprogramma’s met implementatiepartners.

En we gaan verder! De marktpartijen en overheden hebben vijf nieuwe casussen gekozen. Ook zijn er centrale onderzoeksvragen opgesteld. Op 21 maart 2024 vindt de eerste werksessie plaats. In totaal zullen er vier werksessies en een slotsessie (19 september 2024) plaatsvinden. Iedere deelnemer sluit aan bij één van de casusteams, maar er is in het traject veel ruimte voor uitwisselingtussen de teams.

Aanpak
De aanpak van het traject met casusteams is gebaseerd op design thinking, een methodiek die zich richt op de(eind)gebruiker. Tussen de sessies door doen de deelnemers onderzoek in hun eigen praktijk. Teams werken parallel aan hun eigen casus en helpen elkaar op verschillende momenten in het traject.

Door bewust en gedegen te onderzoeken wat er in de praktijk aansluit bij de behoeften, wensen en context van de (eind)gebruiker, voorkomen we dat we verzanden in abstracte, niet praktijkgerichte oplossingen of grijpen naar quick fixes, die op de lange termijn niet bestendig blijken te zijn. Het doel van het traject is om te komen tot kleine, concrete en gedragen oplossingen in de vorm van een plan, pilot of (contract)afspraken.

Van daaruit werken we verder aan implementatie en bredere toepassing, waarmee we een concrete stap zetten naar het hogere doel van de DigiCampus GWW: iedereen in de GWW sector digitaal vaardiger maken en zorgen voor meer slim digitaal samenwerken.

De gezamenlijk gekozen thema’s door de markt en overheden voor de regionaal gedragen casusgroepen zijn:

·        AI en toekomst van het vak

·        Digitaal Omgevingsmanagement

·        Faseringsplan digitaal

·        Geleidebrieven

·        Kwaliteitsborging


Data:

📅 Werksessie 1: donderdag 21 maart 2024 van 13.00 – 17.00uur

📅 Werksessie 2: dinsdag 23 april 2024 van 13.00 – 17.00 uur

📅 Werksessie 3: dinsdag 23 mei 2024 van 13.00 – 17.00 uur

📅 Werksessie 4: donderdag 20 juni 2024 van 13.00 – 17.00uur

📅 Resultatensessie: donderdag 19 september 2024 van 13.00 –17.00 uur

 

Meedoen
Ben je ook zo enthousiast geworden en wil je meewerken aan (één van) deze casussen? Meld je dan aan via deze link: https://bs3ddjfcxo3.typeform.com/to/XCPj3cYo. Heb je vragen over de casussen of aanpak? Stuur dan een e-mail info@digicampusgww.nl.

Ook interessant voor anderen?

Ken jij collega’s en/of collega-organisaties voor wie deelname aan de casusteams interessant is? Deel deze informatie dan.

 

 

 

 

Full name
Job title, Company name