Pilotfase | Functieprofielen

Door digitalisering verandert het werk en dus ook de vaardigheden die nodig zijn. De casusgroep Digitale Competenties gaat aan de slag met het inzichtelijk maken van welke digitale competenties nodig zijn en hoe organisaties daarmee om kunnen gaan.

Wat is de casus?

De informatiestroom wordt steeds groter en complexer en ook het aantal softwareproducten neemt hand over hand toe. Medewerkers moeten met meer data en software om kunnen gaan en tegelijkertijd ook het informatieproces kunnen begrijpen. Tegelijkertijd komt er steeds meer druk op het aantonen van kwaliteit en het inzichtelijk maken van het werk. In de GWW is het vastleggen en ontwikkelen van (digitale) vaardigheden alleen nog geen gemeengoed.

Waar gaan we aan werken?

Het verwerken van digitale competenties in functieprofielen en het HR-proces helpt de sector digivaardiger te worden. Hierdoor kunnen medewerkers en organisaties beter informatie uitwisselen (lees: samenwerken) en ontstaat minder gedoe. Tegelijkertijd draagt het bij aan het behoud van medewerkers en kunnen nieuwe generaties makkelijker blijvend gevonden en gebonden worden. Het beschrijven van de benodigde vaardigheden, kennis en competenties gebeurt hand in hand met het ontwerpen van een proces van continu ontwikkelen van medewerkers.

De casusgroep gaat aan de slag met de verbeterslag via een beproefde methode en onder professionele begeleiding

Vanuit verkenning in hoe digitalisering tot oplossing(en) kan leiden. Hierdoor gaan ze efficiënt met de tijd om en kunnen resultaten ook in andere organisaties of omstandigheden toegepast worden. De casusgroep bedenkt dus niet alleen oplossingen. Ze richten zich ook op het maken van afspraken voor(regio)brede toepassing. En op het toepassen in de organisaties. En op het helpen van medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Meer weten over digitalisering in de GWW-sector en ontdekken hoe het jouw organisatie ten goede kan komen?

We nodigen je graag uit om ons platform te verkennen, sluit je vandaag nog aan bij DigiCampus en ons netwerk van digitale professionals. Laat hier je email achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.