Pilotfase | Moderne technieken

Digitalisering zorgt voor veel interessante ontwikkelingen die het werk in de GWW makkelijker, efficiënter en leuker kunnen maken. De casusgroep Moderne Technieken gaat de belangrijkste ontwikkelingen inzichtelijk en toepasbaar maken.

Wat is de casus?

Het is voor organisaties niet makkelijk op welke aspecten van digitalisering ze zich moeten focussen. Er komen steeds nieuwe technieken bij, zoals bijvoorbeeld het gebruik van drones, GPSgestuurd ontgraven, cloudsoftware, sensortechnieken of 3D-laserscanning. Maar ook maatschappelijke opgaven kunnen leiden tot ontwikkeling en gebruik van moderne technieken, zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, emissieloos werken of biobased materialen.

Waar gaan we aan werken?

Moderne technieken helpen organisaties vooruit, maar het moet wel duidelijk zijn waar de meerwaarde zit. Of hoe een moderne techniek in te passen is in de organisatie. Of welke vaardigheden en kennis medewerkers nodig hebben om het te gebruiken. Of waar relevant netwerk en expertise te vinden is.

De casusgroep gaat aan de slag met de verbeterslag via een beproefde methode en onder professionele begeleiding

Vanuit verkenning in hoe digitalisering tot oplossing(en) kan leiden. Hierdoor gaan ze efficiënt met de tijd om en kunnen resultaten ook in andere organisaties of omstandigheden toegepast worden. De casusgroep bedenkt dus niet alleen oplossingen. Ze richten zich ook op het maken van afspraken voor(regio)brede toepassing. En op het toepassen in de organisaties. En op het helpen van medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Meer weten over digitalisering in de GWW-sector en ontdekken hoe het jouw organisatie ten goede kan komen?

We nodigen je graag uit om ons platform te verkennen, sluit je vandaag nog aan bij DigiCampus en ons netwerk van digitale professionals. Laat hier je email achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.