Kabels en leidingen

De ligging van kabels en leidingen is papier altijd anders dan in het werk. De casusgroep Kabels en Leidingen gaat aan de slag met het verbeteren en vergemakkelijken van het (informatie)proces van de kabels en leidingen.

Wat is de casus?

In de uitvoering hebben aannemers en opdrachtgevers last van kabels en leidingen die niet op de aangegeven plekken liggen. Dit levert hinder, vertraging of zelfs schade op. De beschikbare data is zelden actueel én de KLICdata bevat bovendien geen liggingsdiepte, waardoor ook de ontwerpfase vol risico’s zit.

Waar gaan we aan werken?

Een grotere betrouwbaarheid van de informatie over de ligging van kabels en leidingen is gewenst. Dit zorgt voor een beter en efficiënter ontwerpproces en voor uitvoering met minder claims, hinder en stagnatie. Denk hierbij aan hoe lengte, breedte en (!) diepte meer inzichtelijk zijn. Of hoe de systemen beter op elkaar aan kunnen sluiten. Of hoe de aannemers de data van proefsleuven in de uitvoering kunnen gebruiken. Of hoe partijen gewijzigde data of situaties uit de uitvoering het beste kunnen melden en verwerken.

De casusgroep gaat aan de slag met de verbeterslag via een beproefde methode en onder professionele begeleiding

Vanuit verkenning in hoe digitalisering tot oplossing(en) kan leiden. Hierdoor gaan ze efficiënt met de tijd om en kunnen resultaten ook in andere organisaties of omstandigheden toegepast worden. De casusgroep bedenkt dus niet alleen oplossingen. Ze richten zich ook op het maken van afspraken voor(regio)brede toepassing. En op het toepassen in de organisaties. En op het helpen van medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Meer weten over digitalisering in de GWW-sector en ontdekken hoe het jouw organisatie ten goede kan komen?

We nodigen je graag uit om ons platform te verkennen, sluit je vandaag nog aan bij DigiCampus en ons netwerk van digitale professionals. Laat hier je email achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.