Pilotfase | Weekstaten

Weekstaten zijn een onderdeel in het administratieve proces waar veel winst te halen valt. De casusgroep Weekstaten gaat een oplossing bedenken en toetsen om het vragen en leveren van informatie voor weekstaten efficiënter en prettiger te maken.

Wat is de casus?

Veel aannemers leveren weekstaten aan in een eigen format. Terwijl ook veel opdrachtgevers weekstaten uitvragen met veel variatie in de gegevens. Dit betekent dat tenminste één partij zich altijd aan moet passen aan de werk wijze van de ander, met alle tijd en kosten die daarmee gemoeid gaan. Voor aannemers levert dit bijvoorbeeld veel handwerk op en aan de andere kant vooropdrachtgevers bijvoorbeeld veel controletijd.

Waar gaan we aan werken?

We zoeken als partners naar administratieve vereenvoudiging in deketen. Een eenduidige en gedigitaliseerde weekstaat kan voor efficiëntere processen en prettigere samenwerking zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop hoeveelheden uit het bestek zichtbaar en overdraagbaar worden. Of hoe de vorm van de tekening vanuit objecten / vlakken tot zijn recht komt. Maar denk ook aan meer uniformiteit in wat minimaal in de weekstaat moet zitten aan informatie. Of welke minimale eisen er zouden zijn voor accordering. Of in welke format de weekstaat aangeleverd moet worden. Of hoe het accorderingsproces er uit ziet…

De casusgroep gaat aan de slag met de verbeterslag via een beproefde methode en onder professionele begeleiding

Vanuit verkenning in hoe digitalisering tot oplossing(en) kan leiden. Hierdoor gaan ze efficiënt met de tijd om en kunnen resultaten ook in andere organisaties of omstandigheden toegepast worden. De casusgroep bedenkt dus niet alleen oplossingen. Ze richten zich ook op het maken van afspraken voor(regio)brede toepassing. En op het toepassen in de organisaties. En op het helpen van medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Meer weten over digitalisering in de GWW-sector en ontdekken hoe het jouw organisatie ten goede kan komen?

We nodigen je graag uit om ons platform te verkennen, sluit je vandaag nog aan bij DigiCampus en ons netwerk van digitale professionals. Laat hier je email achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.