Pilotfase | RAW-bestekken

Het administratieve proces bij RAW-contracten is omslachtig en overal verschillend. De casusgroep RAW gaat werken aan een simpeler en beter administratief proces bij RAW-contracten.

Wat is de casus?

De (financiële en administratieve) kaders die een RAW-contract stelt worden door opdrachtgevers en aannemers verschillend ingevuld. Hierdoor kost het veel tijd de juiste informatie te verzamelen, te beoordelen en te verwerken. Bovendien is er weinig transparantie en herleidbaarheid van de data, en is er geen koppeling tussen RAW-contract en tekenwerk. Hierdoor is het lastig te sturen op risico’s en moet het informatieproces (zoals het inzichtelijk maken van de voortgang) elke keer opnieuw uitgevonden worden.

Waar gaan we aan werken?

Het is wenselijk de keten van informatielevering bij RAW-contracten te sluiten. Hierdoor kunnen de partijen efficiënter (minder tijd) en effectiever (juiste data) informatie verzamelen en verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van (de objecten in) het tekenwerk en het contract. Of hoe de aannemer vervolgens zorgt voor aantoonbaarheid van kwaliteit en voortgang. Of hoe partijen kengetallen uit de data kunnen halen om over de projecten heen te kunnen leren en/of efficiënter kunnen werken/administreren.

De casusgroep gaat aan de slag met de verbeterslag via een beproefde methode en onder professionele begeleiding

Vanuit verkenning in hoe digitalisering tot oplossing(en) kan leiden. Hierdoor gaan ze efficiënt met de tijd om en kunnen resultaten ook in andere organisaties of omstandigheden toegepast worden. De casusgroep bedenkt dus niet alleen oplossingen. Ze richten zich ook op het maken van afspraken voor(regio)brede toepassing. En op het toepassen in de organisaties. En op het helpen van medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Meer weten over digitalisering in de GWW-sector en ontdekken hoe het jouw organisatie ten goede kan komen?

We nodigen je graag uit om ons platform te verkennen, sluit je vandaag nog aan bij DigiCampus en ons netwerk van digitale professionals. Laat hier je email achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.