DigiCampus GWW op BIMPro kennisdag

Op 27 juni 2023 is door CROW en de Provincie Zuid-Holland de BIM PRO kennisdag georganiseerd. DigiCampus GWW heeft zich op deze dag gepresenteerd om andere regio's te inspireren ook met elkaar aan de slag te gaan.

De BIM PRO dag is een dag waarbij alle provincies bij elkaar komen om kennis te delen over hun (infra)taken in relatie tot digitalisering. Ze bekijken met elkaar de onderlinge stand van zaken op het gebied van digitalisering en alle kansen/problemen die daarbij komen kijken. Daarnaast zijn hun gezamenlijke initiatieven (zoals oa. de provincie OTL en de routekaart Datagedreven Assetmanagement) aan bod gekomen.

Ook zijn de deelnemers geïnspireerd met kennis over relevante initiatieven. Voorbeelden zijn de Rotterdamse Digitale Vergunningchecker, de digitale hulpmiddelen bij de voorbereiding en realisatie van de A16 Groene Boog, Netherlands 3D om inzicht te geven in Digital Twins en Meetmethoden en-data voor duurzaamheidsberekeningen.

De DigiCampus GWW mocht zich ook in dit illustere rijtje plaatsen. Verschillende provincies (maar ook een paar gemeentelijke deelnemers) hebben inzicht gekregen in het ontstaan, de werking en de doelen van de DigiCampus GWW. Vanuit de provincies Noord-Holland en Limburg is bovenmatige interesse getoond om te onderzoeken of het concept ook in hun regio kan werken. De voordelen voor de DigiCampus GWW zijn met name een bredere kennisdeling zodat bijvoorbeeld niet opnieuw het wiel uitgevonden hoeft te worden. Al met al was het een wederzijds interessante en leuke kennisdeeldag.

Full name
Job title, Company name